Succes Start to BMX voor volwassenen

Succes Start to BMX voor volwassenen


Bij FCC de IJsselcrossers hebben volwassen in de maand mei kennis kunnen maken met de BMX sport. Tijdens de drie proeflessen van anderhalf uur hebben de rijders ervaren dat  de BMX sport tof, snel en uitdagend is. Door de verschillende technieken die de rijders hebben geleerd van trainer Daryl zijn hun fietsvaardigheden verbeterd waarvan ook wordt geprofiteerd op de racefiets, mountainbike en stadsfiets. De technieken die tijdens de les behandeld werden zijn o.a. het leren starten d.m.v. de juiste houding, timing en beweging en hoe je goed door bochten rijdt en hoe het veren ( pumpen ) op de fiets werkt. Na twee lessen hadden de deelnemers deze technieken goed onder de knie en kwam het springen aan bod. We hebben de rijders met veel plezier, enthousiasme en snelheid over de baan zien gaan.

Hieronder een reactie van een van de deelnemers:

"Als mountainbiker vind ik Start to BMX een mooie aanvulling om technisch beter te worden. Op steeds meer MTB-routes in Nederland liggen pumpsecties, waardoor het pumpen heel goed van pas komt. Maar ook algemene fietsbeheersing zoals balans en snel draaien en keren heb je veel aan als mountainbiker." - “Ik doe mee aan Start to BMX omdat mijn zoon ook BMX’t en ik het leuk vind om zelf ook een keer de basis te leren.” –“ het is onwijs leuk  om te doen en ik serieus overweeg om er mee door te gaan, 3 lessen is wat te weinig.”
 

Ook enthousiast na het lezen van de ervaringen en het zien van de foto’s en ben je volwassen kom dan ook kennismaken met de BMX sport, in september bieden we deze mogelijkheid nogmaals aan. Je kunt je hier aanmelden. Kies bij “hoe ben je bij ons terecht gekomen” voor de optie “Start to BMX KNWU”  en wie weet zien we elkaar in september!

Succes Start to BMX voor volwassenen