Geschiedenis

Geschiedenis


FCC de IJsselcrossers (opgericht 1984) was in haar begin jaren gevestigd naast het alom bekende Vredestein (fietsbanden). Hier lag dan ook een van de spectaculairste banen van Europa met een verharde toplaag. Jarenlang was ieder jaar de internationale top hier te vinden met als hoogtepunt, het officiële Europees Kampioenschap BMX in 1997 en de World cup BMX in 1999.


De periode van 1995 tot 2000 heeft in het teken gestaan van het organiseren van grootschalige evenementen. Het positieve hiervan was dat de club een aanzienlijke clubkas had gekregen, de keerzijde was dat dit ten koste ging van het clubgebeuren. Vanaf 2000 is er de keuze gemaakt om het clubgebeuren meer te stimuleren.

Totdat  werd  medegedeeld dat de Vredesteinfabriek Doetinchem zou verlaten en dat ook onze fietscrossbaan eraan moest geloven omdat de grond tot de Vredestein behoorde. Na een aantal jaren van onzekerheid heeft FCC de IJsselcrossers sinds 2005 een nieuwe locatie in gebruik genomen, waar zij binnen 3 maanden met behulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren een nieuwe fietscrossbaan hebben neergelegd, waar zowel de beginnende rijder als de wereldtop een uitdaging heeft en zijn of haar techniek kan verbeteren.

Daarnaast is FCC de IJsselcrossers binnen Doetinchem aangewezen als topsport organisatie. Hiervoor is de FCC aangesloten bij dit platform. Dit platform overlegd met de gemeente waar verbetering mogelijk is, dat topsporters die nog op school zitten een aangepast lesrooster krijgen en dat een collectief sportgeheel te realiseren is.

Nou mogen we echter stellen dat we niet alleen meer lokaal zijn maar dat we ook met een aantal top rijders(sters) meedoen in het internationale circuit. Dit resulteerde in 2010 en in 2019 in een Nederlands, Europees en Wereldkampioen(e). 

 

Geschiedenis