3 podium beesten van de IJsselcrossers op het NK in Uithoorn

3 podium beesten van de IJsselcrossers op het NK in Uithoorn


3 podium beesten van de IJsselcrossers op het NK in Uithoorn

7+8 juli stond in het teken van het NK BMX aan de andere kant van het land. Maar liefst 24 IJsselcrossers hadden zich gekwalificeerd en waren er op gebrand om er het beste van te maken. Uithoorn heeft nog niet zo lang een nieuwe (best technische) baan, dus de training om de baan te verkennen was best een must. Waar sommigen al weken eerder de baan hebben getest, was het voor sommigen zaterdag pas een testdag.

Iemand van de jonkies hoorden we zeggen; ‘ik hoop niet dat er vandaag weer zoveel Belgen zijn……’
(heb maar geen schrik, die zijn in “België-land” gebleven )

Maar zondag 8 juli was het echt D-day, het was geweldig qua weer en de mooie sportaccommodatie aldaar was ook top. Zelfs good-old Woeste Willem was weer van de partij en wapperde enthousiast met zijn ‘vlaggetje’. 3 enthousiaste speakers hielden je de hele dag op de hoogte van de ritten en vermaakten het publiek tussendoor met kadootjes. Het ging natuurlijk om onze rijders, wat hebben ze geknokt!

In de manches ging het al hard en werd er tot aan de streep keihard getrapt voor de felbegeerde 4e plaats die je naar de halve of finale bracht.

Hoe hard ze ook getrapt hebben (met of zonder schaafplekken na een val in de training) , maar voor Rik, Niek, Nick, Siemen, Roel, Patrick, Kevin, Bengt, Koen, Bliss en Nowi hield het na de spannende manches helaas op. Maar hey, een vette cliché; je was d’r mooi wel bij!! En dat kan alleen de top 32 zeggen, dusszzzz.

De volgende kanjers stranden helaas in een zinderende halve finales, hier ging het er nog feller aan toe! Stef met de 20” 8e, Finn 7e, Mart 6e, Sven 6e, Noud 5e, Carlijn 5e. Ze baalden stuk voor stuk, maar meer lukte helaas niet.

Toen moesten de finales nog komen, en deze gingen er helemaal explosief aan toe! Prachtig om te zien, het publiek leefde enorm mee en schreeuwde zijn/haar favoriet over de streep.

Anne op d’r 20” werd 8e van NL, Lusan (de sterke verrassing van de dag) haalde de finale en werd 8e van NL, Dennis (lag 5e) en verdween achter de bult op het 3e stuk, omdat ie helaas gevallen was. Nico werd uiteindelijk 7e van NL (was helaas 2x uitgeklikt), Daryl maakte het spannend tot de streep en werd 5e van NL, Dan hebben we Thijs (die hele brede jongeman) hij liet het door een fotofinish bepalen en werd 4e van NL.

Maar eerlijk is eerlijk, de 3 podium toppers van vandaag waren: Anne (op de cruiser) als 3e, Stef (op de cruiser) 2e en Miss. Michelle ook 2e van Nederland!! Super gefeliciteerd allemaal, we hebben een vermakelijk top dagje gehad.

Lange rust is er niet voor iedereen, een enkeling reist deze week al door naar het EK in Frankrijk. Alvast veel succes daar!

Gegroet van uw rollende reporter van vandaag 

3 podium beesten van de IJsselcrossers op het NK in Uithoorn